Festiwal Food Trucków powrócił - gwarno i smacznie w Łodzi! ZDJĘCIA
Festiwal Food Trucków 31 lipca - 2 sierpnia w Łodzi, Piotrkowska 217
- Proponujemy izraelski street food – smaki bliskowschodnie, dużo warzyw, szakszuki, bajgle, chałki – wylicza Kamil Tuliński, szef foodtrucka YADAY. - Bardzo często zamawiany jest wege box. Znajdują się w nim falafele, hummus, kiszonki, sałatka izraelska.
Pudełko tych smakołyków kosztuje 22 złote.
Swoich entuzajstów miało piwo imbirowe.
- To pierwsze piwo imbirowe polskiej produkcji – mówi Julia Maciejewska, która serwowała gościom sam napój oraz drinki na jego bazie. - Napój jest bezalkoholowy, warzony na świeżym korzeniu imbiru, bez żadnych dodatków chemicznych – wszystko jest naturalne. Koktajle podajemy z dodatkiem owoców: truskawką, marakują, cytryną, limonką. Są bardzo orzeźwiające, idealne na lato, świetnie nawadniają. I każdy może je pić – osoby starsze, dzieci, a nawet kobiety w ciąży, ponieważ imbir dobrze działa na mdłości.
Podczas festiwalu można było kupić piwo imbirowe w butelkach 0,33 l za 9 złotych.
>>>