Fakty i mity o jajkach. Jaja fermowe i klatkowe są większe, mają też więcej antybiotyków [WARTO PRZECZYTAĆ]
Andrzej Murawiecki, właściciel warzywniaka przy ul. Legionów, o jajach wie wszystko, bo handluje nimi od kilkunastu lat.
- Najtrudniej wytłumaczyć klientom, że takie, które wydają im się dobre i zdrowe, wcale takie być nie muszą, bo kupując, kierujemy się często fałszywymi wyobrażeniami - tłumaczy.
Duże jest ekologiczne?
- Był taki okres, gdy klienci dopytywali się o duże, ponadnormatywne jajka ważące ponad 80 gramów, bo wydawało im się, że muszą one pochodzić z najzdrowszych, ekologicznie hodowanych kur - opowiada pan Andrzej.
W artykule przeczytasz:
- Jakie powinno się wybierać jajka
- Porównianie wszystkich rodzajów jaj
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień