1/4 Zamknij

GOSPODA GUBIN PRZED KUCHENNĄ REWOLUCJĄGubin leży przy granicy polsko-niemieckiej. Właścicielką restauracji Gospoda przy ul. Pułaskiego jest Beata. Wcześniej

DZIKA ŚWINIA

Następne
Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze Następne

[sc]GOSPODA GUBIN PRZED KUCHENNĄ REWOLUCJĄ[/sc]
Gubin leży przy granicy polsko-niemieckiej. Właścicielką restauracji Gospoda przy ul. Pułaskiego jest Beata. Wcześniej prowadziła ona sklep odzieżowy z chińską odzieżą. Gdy biznes przestał się opłacać, Beata otworzyła restaurację. Już mija 9 lat odkąd Beata zajęła się gastronomią. Kobieta miała nadzieję, ze do Gospody będą przychodzić obywatele Niemiec, którzy czysto przyjeżdżają do Gubina na zakupy. Jako, że Gospoda mieści się nieopodal cmentarza, właścicielka liczyła na organizację styp...

GUBIN DZIKA ŚWINIA [MENU, OPINIE]

[sc]GUBIN GOSPODA i WIZYTA MAGDY GESSLER[/sc]
Beata miała sporo szczęścia, bo mimo, że nie była ona doświadczona w branży gastronomicznej, to trafiła na znakomitą kucharkę, Elżbietę. Szefowa kuchni nie tylko świetnie gotowała, ale organizowała pracę całej restauracji. Panie miały ze sobą także znakomite relacje, były przyjaciółkami. Niestety, dwa lata temu Elżbieta musiała zrezygnować z pracy w Gospodzie z powodu choroby.

Więcej o Kuchennych Rewolucjach
[sc]GUBIN GOSPODA i WIZYTA MAGDY GESSLER[/sc]
Na miejsce Elżbiety właścicielka nie zatrudniła nowej kucharki. Sama podwinęła rękawy i zaczęła organizować pracę w kuchni i gotować. Niestety Gospoda zaczęła tracić klientów. Straty finansowe załamały Beatę. Zauważyli to pracownicy, którzy mieli problem z komunikacją z szefową. W dodatku zdarzało się, że szefowa nie przychodziła do Gospody i lokal całymi dniami bywał zamknięty. W końcu ekipa Gospoda poprosiła o pomoc MAGDĘ GESSLER.

[sc]KUCHENNE REWOLUCJE: DZIKA ŚWINIA ZAMIAST GOSPODY[/sc]

Podczas Kuchennych Rewolucji nie obyło się od ostrych słów krytyki ze strony Magdy Gessler. Znana restauratorka spróbowała potrwa serwowanych w Gospodzie. Zajrzała pod stoły, gdzie gromadził się kurz, i na zaplecze kuchni...i porozmawiała z pracownikami. Z Beatą, właścicielką, przeprowadziła poważną dyskusję. W końcu Magda Gessler postanowiła przeprowadzić w Gospodzie Kuchenne Rewolucje. Co się zmieniło?

[sc]DZIKA ŚWINIA GUBIN [dawna GOSPODA]po KUCHENNYCH REWOLUCJACH
[/sc]

Batory Bielsko Biała Kuchenne Rewolucje

Przed wejściem do restauracji przy ul. Pułaskiego w Gubinie pojawił się szyld...Dzika Świnia. Figurki tych zwierząt pojawiły się też we wnętrzu lokalu. Na ścianach pojawił się jasny liliowy kolory. Jasne akcenty ożywiły także bar i stoliki. Dzika Świnia stała się swojska i przytulna. Co znalazło się w MENU?

[sc]DZIKA ŚWINIA GUBIN [dawna GOSPODA]po KUCHENNYCH REWOLUCJACH
[/sc]

Zgodnie z nazwą lokalu w Dzikiej Świni serwowana jest kuchnia z dziczyzny i ukraińska. W MENU królują: stek z dzika, sarny, zupy myśliwskie czy specjały kuchni kresowej. Jak zapowiada właścicielka Dzika Świnia będzie czynna codziennie- od poniedziałku do czwartku w godz. 11-21 oraz od piątku do niedzieli-godzinę dłużej.

Batory Bielsko Biała Kuchenne Rewolucje

[sc]DZIKA ŚWINIA GUBIN [dawna GOSPODA]po KUCHENNYCH REWOLUCJACH
[/sc]

Po Kuchennych Rewolucjach restauracja Dzika Świnia serwowała:

[lista]
[*]Schabowy w panierce z grzybkami ziemniaki z cebulką i boczkiem oraz rzodkiewkę ze szczypiorkiem
[*]Pieczeń z sosem chrzanowym puree ziemniaczane
[*]Zupę dyniową z kurkami na wywarze z jelenia
[*]Kotlety mielone z dzika w panierce z orzechów laskowych i suszonych grzybów oraz puree ziemniaczane i buraczki zasmażane
[*]Dzik faszerowany w sosie z kurek podawany z kluskami śląskimi
[*]Zupę pomidorową na rosole z jelenia z domowym makaronem
[/lista]



Wróć do artykułu

Najnowsze wiadomości

reklama

Polecamy