5/17
Dodaj do ciasta jajko, sól i olej. Wymieszaj łyżą, a...
fot. Katarzyna Puczyńska

Pizzerinki. Krok 4

Dodaj do ciasta jajko, sól i olej. Wymieszaj łyżą, a następnie ręcznie lub za pomocą miksera wyrób gładkie i elastyczne drożdżowe ciasto.

6/17
Przykryj miskę z ciastem ściereczką lub folią spożywczą i...
fot. Katarzyna Puczyńska

Pizzerinki. Krok 5

Przykryj miskę z ciastem ściereczką lub folią spożywczą i odstaw do wyrośnięcia.

7/17
Ciasto ma podwoić swoją wielkość. Może to zająć ok, 40...
fot. Katarzyna Puczyńska

Pizzerinki. Krok 6

Ciasto ma podwoić swoją wielkość. Może to zająć ok, 40 minut.

8/17
Przełóż ciasto na deskę lub stolnicę, oprószoną mąką....
fot. Katarzyna Puczyńska

Pizzerinki. Krok 7

Przełóż ciasto na deskę lub stolnicę, oprószoną mąką. Pougniataj ciasto rękami jeszcze przez chwilę.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Plejada gwiazd na walce Usyk vs. Fury [ZDJĘCIA]

Plejada gwiazd na walce Usyk vs. Fury [ZDJĘCIA]

Usyk – Fury. Walka godna pojedynku stulecia. Znamy absolutnego mistrza świata [WIDEO]

Usyk – Fury. Walka godna pojedynku stulecia. Znamy absolutnego mistrza świata [WIDEO]

Wtorek ze skokiem o tyczce w Łodzi

Wtorek ze skokiem o tyczce w Łodzi

Zobacz również

Sobota na juwenaliach! Grali: Poparzeni Kawą Trzy, Young Igi, DJ Hazel ZDJĘCIA

Sobota na juwenaliach! Grali: Poparzeni Kawą Trzy, Young Igi, DJ Hazel ZDJĘCIA

Wtorek ze skokiem o tyczce w Łodzi

Wtorek ze skokiem o tyczce w Łodzi