1/25
Delikatne i puszyste oponki, które wprost rozpływają się w...
fot. Katarzyna Puczyńska

Oponki drożdżowe

Delikatne i puszyste oponki, które wprost rozpływają się w ustach. Zobacz, jak je przygotować. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

2/25
Zacznij od wyjęcia na stół kuchenny wszystkich składników,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Oponki drożdżowe. Krok 1

Zacznij od wyjęcia na stół kuchenny wszystkich składników, by miały temperaturę pokojową. W dwóch oddzielnych garnuszkach podgrzej mleko i rozpuść masło.

3/25
Rozetrzyj drożdże z łyżką cukru i odrobiną podgrzanego...
fot. Katarzyna Puczyńska

Oponki drożdżowe. Krok 2

Rozetrzyj drożdże z łyżką cukru i odrobiną podgrzanego mleka, aż staną się płynne.

4/25
Posyp wierzch drożdży szczyptą mąki i odstaw na bok, by...
fot. Katarzyna Puczyńska

Oponki drożdżowe. Krok 3

Posyp wierzch drożdży szczyptą mąki i odstaw na bok, by podrosły.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Raport z trybun. Wściekła Żyleta, obrażony Kolejorz i dużo opraw

Raport z trybun. Wściekła Żyleta, obrażony Kolejorz i dużo opraw

Ważna informacja władz Widzewa przed meczem z Zagłębiem ZDJĘCIA

Ważna informacja władz Widzewa przed meczem z Zagłębiem ZDJĘCIA

Wernisaż prac dyplomowych absolwentów Liceum Plastycznego w Łodzi

Wernisaż prac dyplomowych absolwentów Liceum Plastycznego w Łodzi

Zobacz również

Pampersy na murawie. Tak kibice Pogoni powitali piłkarzy w Szczecinie po finale

Pampersy na murawie. Tak kibice Pogoni powitali piłkarzy w Szczecinie po finale

Raport z trybun. Wściekła Żyleta, obrażony Kolejorz i dużo opraw

Raport z trybun. Wściekła Żyleta, obrażony Kolejorz i dużo opraw