9/13
Mielony imbir podkreśla smak ciastek, ciast, zup i sosów....
fot. Getty Images/mescioglu

Imbir

Mielony imbir podkreśla smak ciastek, ciast, zup i sosów. Nadaje daniom pikanterii, która jest szczególnie doceniana w kuchni azjatyckiej.

10/13
Przyprawą są pręciki pozyskiwane z krokusa. Najdroższa...
fot. pixabay.com/ulleo

Szafran

Przyprawą są pręciki pozyskiwane z krokusa. Najdroższa przyprawa na świecie służy do barwienia, nadawania smaku i aromatu deserom, zupom, sosom i potrawom z ryżu. Szafran jest szczególnie lubiany w kuchni śródziemnomorskiej i bałkańskiej.

11/13
Szczypta soli poprawia smak każdej potrawy. W deserach,...
fot. 123rf.com/dolgachov

Sól

Szczypta soli poprawia smak każdej potrawy. W deserach, ciastach i ciastkach idealnie kontrastuje ze słodkim smakiem.

12/13
Ostrość czarnego pieprzu znakomicie podkreśla smak...
fot. pixabay.com/ka_re

Czarny pieprz

Ostrość czarnego pieprzu znakomicie podkreśla smak grillowanych i pieczonych mięs. Szczególnie do steków polecany jest grubo mielony pieprz lub utłuczony w moździerzu.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Uczniowie dotarli do wychowawczyni mieszkającej w Warcie i przywieźli ją na spotkanie

Uczniowie dotarli do wychowawczyni mieszkającej w Warcie i przywieźli ją na spotkanie

Kibice Widzewa szczelnie wypełnią stadion w Łodzi w trakcie meczu z Lechem

Kibice Widzewa szczelnie wypełnią stadion w Łodzi w trakcie meczu z Lechem

42 krzaki marihuany w centrum Łodzi. Zatrzymano 41-latka...

42 krzaki marihuany w centrum Łodzi. Zatrzymano 41-latka...

Zobacz również

W eleganckim hotelu bawili się i zbierali pieniądze dla chorych dzieci

W eleganckim hotelu bawili się i zbierali pieniądze dla chorych dzieci

Najprostsza pasta jajeczna z awokado. Takie śniadanie dodaje wigoru

Najprostsza pasta jajeczna z awokado. Takie śniadanie dodaje wigoru