Miody, soki, kiszonki, wypieki, wędliny, sery, weki, kosmetyki pielęgnacyjne i upiększające, nowoczesne rozwiązania do przygotowywania dań w domu oraz ich przechowywania to tylko niektóre zapowiadane targowe produkty. Nie zabraknie wśród nich takich pochodzących z małych rodzinnych manufaktur i produkowanych w zgodzie z tradycjami polskiej wsi.
Targom towarzyszyć będą prezentacje, prelekcje i warsztaty. Na „VI Forum Alergii” tematem będzie „Co jeść, a czego nie, żeby nie chorować?”. Eksperci jak dr n. med. Barbara Majkowska Wojciechowska i dr n. med. Danuta Myłek pod przewodnictwem Żanety Geltz, redaktor naczelnej „Magazynu Hipoalergiczni” opowiedzą o wzmacnianiu naturalnej odporności oraz zaburzeniach tolerancji pokarmowej i najczęściej występujących alergiach spożywczych.
Katarzyna Gubała, eko trenerka, specjalistka kuchni roślinnej poprowadzi warsztaty na temat kuchni wykorzystującej tylko warzywa. Uczestnicytego spotkania przygotują zupę miso na makaronie ryżowym z bombą witamin, roślinną pasztetową na ogórku konserwowym czy pęczotto z gruszką i pietruszką na mleku kokosowym. O tym jak smaczne i proste do wykonania mogą być słodycze bez cukru. W jej wykonaniu zobaczą dziecięco-proste zdrowe batony wypełnione pysznymi bakaliami czy czekoladowy kremu do smarowania bez odrobiny cukru.
Uwaga na Instagram - nowe oszustwo
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Hakiel złożył ukochanej arabską przysięgę miłości! Poznali się 6 miesięcy temu...
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"
- To on stworzył Dagmarę Kaźmierską. Dziś nie chce się do niej przyznać
- Znamy prawdę o stanie zdrowia Santor. Piosenkarka pokazała się publicznie po operacji