1/12
Naleśniki szpinakowe na słodko
Pyszne naleśniki szpinakowe z mascarpone i malinami to pomysł na wyśmienite śniadanie. Zobacz, jak je zrobić. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2/12
Naleśniki szpinakowe na słodko. Przepis
Przepis na naleśniki szpinakowe na słodko jest prosty i dość szybki do wykonania. Możesz usmażyć naleśniki wieczorem, a rano jedynie je podgrzać i posmarować serkiem z owocami.
3/12
Naleśniki szpinakowe na słodko. Krok 1
Zacznij od przygotowania szpinaku. Świeże liście wystarczy rozdrobnić blenderem. Mrożony szpinak najpierw podduś na patelni, by odparować nadmiar wody, a następnie zmiksuj blenderem.
4/12
Naleśniki szpinakowe na słodko. Krok 2
Przygotuj wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe: szpinak, jajka, mąkę, wodę, mleko, cukier, szczyptę soli.