- To już piąta jesienna edycja Festiwalu Dobrego Smaku – zapowiada Barbara Sokołowska-Urbańczyk, jego organizatorka. - Chcemy w ten sposób wracać do polskiej tradycji – w XVIII wieku gęś owsiana hodowana u nas nie tylko gościła na naszych stołach, ale była towarem eksportowym. 11 listopada jedliśmy gęsinę obowiązkowo. Dlatego chcemy ten zwyczaj z okazji Święta Niepodległości przywrócić. Tym bardziej, że mięso gęsi zawiera dużo białka, minerałów, witaminy A, E i z grupy B. Warto docenić jego walory.
Ceny dań 29-37 zł, deserów do 17 zł.
Wykaz restauracji wraz z ich menu znajdziecie na stronie festiwaldobregosmaku.eu.
Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?