Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Czy warto kisić kapustę, czy też lepiej kupić już kiszoną?

(KZ)
(KZ)
Kapusta kiszona jest cztery razy droższa niż główka kapusty

Za dużą, dwukilogramową główkę kapusty na rynku trzeba zapłacić 2,50 zł. Za mniejszą ok. kilogramową główkę żądano 1,50 zł. Za kilogram kiszonej kapusty trzeba było zapłacić cztery razy więcej, bo ok. 6 zł.

Szatkowanie kapusty jest kłopotliwe i czasochłonne. Dlatego za 10 kg na przygotowanej juz do kiszenia na Zjazdowej żądano od 13 do 15 zł i jest to już taka cena, ze opłaca się samemu kisić. W zeszłym roku główki jak i szatkowana kapusta były o połowę droższe. Wówczas lepiej opłacało się kupić kiszoną w sklepie lub na targu, nawet po 4 zł/kg. W tym roku warto się zastanowić, czy nie ukisić jej w domowych warunkach., szczególnie że potrzebna jest jedynie sól, a nadawać do jedzenia będzie się juz po 2 tygodniach. Można ją przechowywać w mrozy nawet na balkonie.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Dlaczego chleb podrożał? Ile zapłacimy za bochenek?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany