Czy warto kisić kapustę, czy też lepiej kupić już kiszoną?

(KZ)Zaktualizowano 
(KZ)
Kapusta kiszona jest cztery razy droższa niż główka kapusty

Za dużą, dwukilogramową główkę kapusty na rynku trzeba zapłacić 2,50 zł. Za mniejszą ok. kilogramową główkę żądano 1,50 zł. Za kilogram kiszonej kapusty trzeba było zapłacić cztery razy więcej, bo ok. 6 zł.

Szatkowanie kapusty jest kłopotliwe i czasochłonne. Dlatego za 10 kg na przygotowanej juz do kiszenia na Zjazdowej żądano od 13 do 15 zł i jest to już taka cena, ze opłaca się samemu kisić. W zeszłym roku główki jak i szatkowana kapusta były o połowę droższe. Wówczas lepiej opłacało się kupić kiszoną w sklepie lub na targu, nawet po 4 zł/kg. W tym roku warto się zastanowić, czy nie ukisić jej w domowych warunkach., szczególnie że potrzebna jest jedynie sól, a nadawać do jedzenia będzie się juz po 2 tygodniach. Można ją przechowywać w mrozy nawet na balkonie.

polecane: Komentarze ze sztabów wyborczych po ogłoszeniu wyników sondażowych

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie