Czy MC DONALD'S jest dziś czynny? Jak otwarte są restauracje w niedziele niehandlowe?
Większość restauracji McDonald's jest czynna 1 grudnia, w niedzielę bez handlu. Tego dnia restauracja będzie przyjmować gości od godz. 6.
Podobnie pracować będą lokale gastronomiczne w centrum dużych miast - na deptaku czy starówce. Zakaz handlu w niedzielę nie dotyczy bowiem punktów gastronomicznych, tylko handlu.
***
Restauracje McDonalds w wolną niedzielę, 10 lutego, są czynne.
Tak. Restauracje McDonald's przyjmują klientów 6 stycznia, w Trzech Króli.
McDonald's czynny w Boże Narodzenie 26 grudnia - drugi dzień świąt
Restauracje McDonald's w większości wypadków będa otwarte w drugi dzień świąt Bożego Narodzenia. 26 grudnia McDonald's będzie otwarty w różnych godzinach, zależnie od restauracji.
Piękno w stylu topless. Moda na topless, tolerancja nagości,...
12 grudnia, w wolną niedzielę, McDonald's jest czynny. W większości restauracji można już zamawiać jedzenie od godz. 6. Oczywiście są też restauracje całodobowe, gdzie hamburgery i frytki serwowane są non stop.
Punkty gastronomiczne i inne usługi mogą pracować
McDonald's i wszystkie pozostałe restauracje nie podlegają ustawie wprowadzonej przez sejm o zakazie handlu, ponieważ świadczą usługę. Tak jak do tej pory działać będą także inne lokale - KFC, Mexicana itp. oraz kawiarnie, np. Starbucks.
Nie tylko McDonald's jest czynny...
Oprócz restauracji, w wolne niedziele czynne będą także solaria (dotychczas pracujące w niedziele) oraz inne punkty usługowe, jak. np. kina i pływalnie. Handel będzie mógł być prowadzony pod warunkiem, że za ladą stanie właściciel (lub osoba zatrudniona na umowę o dzieło lub zlecenie). A to oznacza, że w wolne niedziele czynne będą niektóre kwiaciarnie, drobne sklepy spożywcze oraz stoiska handlowe w C.H. Ptak.
OBIAD W DZIEŃ WOLNY OD PRACY - DO WYBORU BLISKO 400 LOKALI ?
McDonald’s obecnie zatrudnia ponad 20 tys. osób w Polsce. W całym kraju (w 150 miastach) ma 396 restauracji. Szacuje się, że McDonald's odwiedza dziennie pół miliona gości.
Blisko 70% restauracji McDonald's (aż 311) w Polsce to lokale franczyzowe prowadzone przez niezależnych przedsiębiorców działających pod szyldem i w ramach systemu Osoba, która zdecyduje się na dołączenie do sieci firmy i zostaje przyjęta, zaczyna trwające około roku szkolenie. Rozpoczyna je od poznania podstawowych mechanizmów działania restauracji, zasad zarządzania ludźmi, w wreszcie dowiaduje się, jak współpracować z dostawcami i prowadzić marketing i promocję. 311 restauracji jest w rękach 64 osób.
CO MOŻNA ZJEŚĆ W McDonald's?
Pierwsza restauracja powstała w Kalifornii w 1948 roku. Jej założyciele, Bracia Richard i Maurice McDonald, serwowali klientom burgery, frytki i napoje zimne. Potrawy te są wizytówką lokalu do dziś. Specjałem lokalu są kanapki serwowane na różnorodny sposób: z jajkiem, wieprzowiną, szynką, serem, kurczakiem oraz rybą. W burgerach, tostach znajdują się rozmaite dodatki:pieczarki, bekon, sałata, kukurydza, papryka. Niektóre z nich mają podwójne warstwy.