Podczas wizyty w Austrii
Wizyta w Cafe Demel w Wiedniu. 2017 rok.
Książę Karol w piekarni
Książę Walii z pracownicą piekarni Lauren MacKenzie pomaga w przyrządzaniu tart truskawkowych podczas wizyty w piekarni Reids w Thurso. Książę, znany w Szkocji jako książę Rothesay, założył biały fartuch i kapelusz podczas wizyty, podczas której pracownicy obserwowali, jak napełnia ciastka sosem śmietanowo-truskawkowym za pomocą worka do szprycowania. Jednak nie wszystko poszło zgodnie z planem, ponieważ książę posypał śmietankę truskawkami i śmiał się, gdy trochę truskawkowej glazury wyciekło z górnego końca worka do szprycowania.
Król Karol jest orędownikiem rolnictwa ekologicznego. Rodzina królewska uprawia warzywa i owoce, hoduje własne zwierzęta w wielu posiadłościach. Na zdjęciu — książę Walii, sprawdza jakość pszenicy Heritage Blend z jego gospodarstwa, podczas wizyty w Shipton Mill w Tetbury, który specjalizuje się w wysokiej jakości tradycyjnym przemiale
Król Karol
Król Karol słynie ze swojego zamiłowania do ekologii i takie też muszą być spożywane przez niego posiłki.