Ciasto z truskawkami i budyniem PRZEPIS. Szybki i łatwy przepis na dobre ciasto z truskawkami. Życzymy smacznego 24.06.2020

Lila Sayed
Lila Sayed
CIASTO Z TRUSKAWKAMI PRZEPIS. SZYBKI I PROSTY PRZEPIS NA CIASTO Z TRUSKAWKAMI. CIASTO BUDYNIOWE Z TRUSKAWKAMI I GALARETKĄ. POLSKAPRESS
Ciasto z truskawkami i budyniem PRZEPIS. Szybki i łatwy przepis na dobre ciasto z truskawkami 24.06.2020 Prezentujemy PRZEPISY na trzy pyszne CIASTA Z TRUSKAWKAMI: ciasto z truskawkami i kruszonką,ciasto biszkoptowe z truskawkami, ciasto budyniowe z truskawkami i galaretką. PRZEPISY szybkie i łatwe. Wypróbuj jeden z nich, albo wszystkie trzy i podziel się w komentarzu efektami twojej pracy.

CIASTO Z TRUSKAWKAMI I KRUSZONKĄ- PRZEPIS

Składniki NA CIASTO Z TRUSKAWKAMI Z KRUSZONKĄ

  • 1kg truskawek
  • 300-350 g miękkiego masła
  • 200 g cukru pudru
  • 4 jajka (ogrzane w temp. pokojowej)
  • ok. pół kg mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/4 cukru

PRZYGOTOWANIE CIASTA Z TRUSKAWKAMI I KRUSZONKĄ

Przygotowanie wypieku zaczynamy od włączenia piekarnika. Jak skończymy przygotowywać cisto, to będzie on odpowiednio zadbany. Ustawmy temp. na 180 st. C. Przechodzimy do zrobienia kruszonki. Do miski wsypujemy ok. 100 g mąki, 1/4 kostki masła (posiekanego), cukier i ucieramy do momentu powstania grudek kruszonki. Gdy konsystencja będzie odpowiednia formujemy z kruszonki kulę i wkładamy do zamrażalnika. Przechodzimy do zrobienia ciasta. Do miski wsypujemy cukier puder (szklanka) i kostkę masła. Ucieramy na gładką i puszystą masę, przez minimum ok. 8 - 10 minut. Nie przerywając tej czynności trzeba teraz dodawać kolejno po jednym jajku, w około 3 minutowych odstępach czasu. Później dodajemy po kilka łyżek przesianej mąki z proszkiem do pieczenia i mieszamy mikserem( już na mniejszych obrotach) i krócej- do połączenia się składników. Na ostatnim etapie pracy smarujemy formę (okrągłą o 25-centymetrowej średnicy)do pieczenia masłem lub margaryną, przekładamy do niej ciasto i na wierzch kładziemy równo truskawki (mogą być w ćwiartkach). Wyciągamy kruszonkę z zamrażalnika i ścieramy na tarce na truskawki. Ciasto z truskawkami z kruszonką powinno być upieczone po ok. godzinie. Na koniec można posypać wierz ciasta cukrem pudrem. Smacznego.

PROSTY I SZYBKI PRZEPIS NA CIASTO BISZKOPTOWE Z TRUSKAWKAMI

Składniki na CIASTO BISZKOPTOWE Z TRUSKAWKAMI

Pół kilograma obranych i umytych truskawek

  • 4 sparzone jaja
  • 250 g mąki
  • 250 g cukru
  • łyżeczka sody
  • szczypta soli
  • masło i bułka tarta do smarowania i posypywania blachy

Przygotowanie CIASTA BISZKOPTOWEGO Z TRUSKAWKAMI

Rozgrzewamy piekarnik, obieramy truskawki i myjemy. Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli i powoli dodajemy żółtka, cukier mąkę i sodę. Blachę (najlepiej okrągłą o średnicy ok. 25 cm) smarujemy masłem i posypujemy bułka tartą, po czym wlewamy ciasto. Na wierzch kładziemy truskawki. Wkładamy do piekarnika - pieczemy ok. 40 min. w temperaturze ok. 180 st. C.

CIASTO BUDYNIOWE Z TRUSKAWKAMI I GALARETKĄ- PRZEPIS

Składniki na CIASTO BUDYNIOWE Z TRUSKAWKAMI I GALARETKĄ
BISZKOPT:

  • 4 jajka
  • 4 łyżki mąki
  • 4 łyżki cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

KREM BUDYNIOWY:

  • 3 opakowania budyniu waniliowego
  • 5 łyżek cukru
  • litr mleka 2 %
  • kostka masła

GALARETKA :

  • ćwierć kg obranych i umytych truskawek
  • 1 opakowanie galaretki truskawkowej

PRZYGOTOWANIE CIASTA BUDYNIOWEGO Z TRUSKAWKAMI I GALARETKĄ

Zaczynamy od przygotowania biszkoptu. Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy z cukrem waniliowym i zwykłym. Gdy będzie sztywna, dodajemy po łyżce mąki, proszku do pieczenia i po 1 żółtku. Dokładnie mieszamy i wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. pół godziny w temperaturze 180 st. C. Teraz czas na galaretkę - robimy ją wg przepisu na opakowaniu- zalewamy gorącą wodą i mieszamy i zostawiamy do ostudzenia. Krem budyniowy to ostatni etap naszej pracy. Odlewamy 3/4 mleka. Pozostałą część wlewamy do garnka,następnie dodajemy masło i cukier. Podgrzewamy na wolnym ogniu cały czas mieszając , do momentu aż składniki się rozpuszczą. 3 opakowania budyniu rozpuszczamy w odlanym mleku i dodajemy do gotującej się masy, taką gorącą masę wlewamy na upieczony biszkopt. Po ostudzeniu, na wierzch kładziemy truskawki i na koniec zalewamy lekko tężejącą galaretką. Po kilku godzinach w lodówce, ciasto z truskawkami jest gotowe do jedzenia.

PRZEPIS NA CIASTO Z TRUSKAWKAMI. SZYBKI PRZEPIS NA CIASTO Z TRUSKAWKAMI

Wideo

Komentarze 3

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

A
Agni

Cześć! Nazywam się Agnieszka, mam 23 lata. Chcę znaleźć mężczyznę do intymnych spotkań i komunikacji. Z przyjemnością odpowiem wszystkim, napisz do mnie na stronie randkowej, oto moja strona - loveto.one/agni

G
Gość

A kto mi upiecze takie ciasto z truskawkami? Ja nie potrafię sam

G
Gość

JA WYBIERAM TEN TRZECI PRZEPIS NA CIASTO Z TRUSKAWKAMI I GALARETKĄ- NAJTRUDNIEJSZY ALE LUBIE WYZWANIA

Dodaj ogłoszenie