4/12 Zamknij

Ciasto bez pieczenia: śnieżny puchPrzepis Koła Gospodyń z BiałkiSkładniki20 dag herbatników kakaowych ok 1 kg sera mielonego z wiaderka 2 śnieżki w proszku

Fot. KGW z Białki

Poprzednie Następne
Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze Poprzednie Następne

Ciasto bez pieczenia: śnieżny puch
Przepis Koła Gospodyń z Białki

Składniki
20 dag herbatników kakaowych
ok 1 kg sera mielonego z wiaderka
2 śnieżki w proszku
szklanka mleka
5 łyżek cukru pudru
2 galaretki cytrynowe
pół litra wrzątku

Posypka kokosowa
100 dag wiórków kokosowych
2 łyżki masła
łyżka cukru

Wykonanie
Średniej wielkości blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć herbatniki. Galaretki rozpuścić we wrzątku i ostudzić. Śnieżki ubić z mlekiem na sztywno i dodawać stopniowo cukier i ser mielony. Zmiksować do połączenia składników i powoli dolewać tężejącą galaretkę. Wylać na herbatniki. Wstawić do lodówki, aby stężało.
Przygotować posypkę: masło stopić, dodać cukier i wiórki kokosowe. Podsmażyć, mieszając do zrumienienia. Ostudzić i posypać wierzch ciasta. Ciasto włożyć do lodówki, najlepiej na noc.
Wróć do artykułu

Najnowsze wiadomości

reklama

Polecamy