1/4
Domowy chutney warto doprawiać korzennymi przyprawami. Wśród...
fot. 123rf.com/tobi

Chutney śliwkowy

Domowy chutney warto doprawiać korzennymi przyprawami. Wśród nich są goździki, cynamon, kardamon i czarny pieprz.

2/4
Baza do większości sosów typu chutney jest czerwona cebula....
fot. pixabay.com/webvilla

Czerwona cebula

Baza do większości sosów typu chutney jest czerwona cebula. Można potraktować chutney z cebuli jako sos sam w sobie. Wtedy nie dodaje się do niego śliwek.

3/4
Aby chutney był dłużej przydatny do spożycia warto...
fot. 123rf.com/tashka2000

Ocet jabłkowy

Aby chutney był dłużej przydatny do spożycia warto zakonserwować go dodając do ocet jabłkowy i cukier.

4/4
W podobny sposób jak chutney ze śliwek można zrobić chutney...
fot. 123rf.com/tashka2000

Chutney z jabłek

W podobny sposób jak chutney ze śliwek można zrobić chutney jabłkowy. Zamiast czerwonej cebuli warto użyć białej i dodać laskę cynamonu.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Przejdź na shownews.pl

Polecamy

Wiosennie i międzynarodowo, czyli Mobility Picnic na Politechnice Łódzkiej

Wiosennie i międzynarodowo, czyli Mobility Picnic na Politechnice Łódzkiej

Cześć pamięci Dzieci Wojny. Nigdy więcej cierpienia dzieci

Cześć pamięci Dzieci Wojny. Nigdy więcej cierpienia dzieci

Juwenalia czas zacząć. Barwny pochód przeszedł Piotrkowską ZDJĘCIA

Juwenalia czas zacząć. Barwny pochód przeszedł Piotrkowską ZDJĘCIA

Zobacz również

Wiosennie i międzynarodowo, czyli Mobility Picnic na Politechnice Łódzkiej

Wiosennie i międzynarodowo, czyli Mobility Picnic na Politechnice Łódzkiej

Bovska w premierowym, namiętnym teledysku. Zobacz zdjęcia i klip!

Bovska w premierowym, namiętnym teledysku. Zobacz zdjęcia i klip!