Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Chcecie gotować lekko i zdrowo? Przeczytajcie to

(lb)
Coraz więcej osób przygotowuje posiłki na parze. Tak sporządzone dania zachowują o 50 proc. więcej witamin i minerałów niż tradycyjnie ugotowane potrawy (produkty gotowane w wodzie zostawiają w niej wiele odżywczych substancji).

W 100 procentach zachowują naturalny aromat oraz kolor. Gotowanie na parze jest bezpieczne dla naszej figury – nie trzeba przyrządzać posiłków z dodatkiem tłuszczu, a potrawy są lekkostrawne i niskokaloryczne.

Ta metoda pozwala nam przygotować właściwie wszystko – warzywa, owocowe, ryby, mięso, ryż, kasze.

Na rynku dostępnych jest coraz więcej urządzeń – parowary, szybkowary, specjalne garnki z perforacyjną wkładką oraz koszyczki do gotowania na parze. Niektóre z nich pozwalają, dzięki specjalnym przystawkom, przygotować cały posiłek na parze w jednym urządzeniu.

W przystawce można ugotować warzywa, mięso lub ryby, w koszyczku, który umieszcza się w naczyniu miksującym, ryż lub ziemniaki, a w samym naczyniu np. sos. Po kilkunastu minutach mamy kompletny obiad – smaczny, zdrowy i pełnowartościowy.

Średnia długość penisa to...

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany