W 100 procentach zachowują naturalny aromat oraz kolor. Gotowanie na parze jest bezpieczne dla naszej figury – nie trzeba przyrządzać posiłków z dodatkiem tłuszczu, a potrawy są lekkostrawne i niskokaloryczne.
Ta metoda pozwala nam przygotować właściwie wszystko – warzywa, owocowe, ryby, mięso, ryż, kasze.
Na rynku dostępnych jest coraz więcej urządzeń – parowary, szybkowary, specjalne garnki z perforacyjną wkładką oraz koszyczki do gotowania na parze. Niektóre z nich pozwalają, dzięki specjalnym przystawkom, przygotować cały posiłek na parze w jednym urządzeniu.
W przystawce można ugotować warzywa, mięso lub ryby, w koszyczku, który umieszcza się w naczyniu miksującym, ryż lub ziemniaki, a w samym naczyniu np. sos. Po kilkunastu minutach mamy kompletny obiad – smaczny, zdrowy i pełnowartościowy.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Kaźmierska wróci za kraty? Mecenas Kaszewiak mówi, dlaczego tak się nie stanie
- Czyżewska była polską Marilyn Monroe. Dopiero teraz dostała kwiaty na grób
- Co się dzieje z Sylwią Bombą? Drobny szczegół totalnie ją odmienił [ZDJĘCIA]
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"