Składniki:
4 plastry ananasa 0,5 kg mielonego mięsa 2 jajka ½ szklanki bułki tartej 4 plastry żółtego sera 1 łyżka oliwy z oliwek 1 główka zielonej sałaty 1 czerwona cebula 1 pomidor 5 łyżeczek majonezu 5 łyżeczek ketchupu świeże chilli 4 ciemne bułki z ziarnami.
Przygotowanie:
Do miski wkładamy mielone mięso, jajka, bułkę tartą, sól oraz pieprz. Dokładnie mieszamy i wyrabiamy z powstałej masy średniej wielkości kulki, które następnie rozpłaszczamy ręką. Gotowe kotlety wysmażamy na rozgrzanej patelni. Kroimy w plastry pomidora, czerwoną cebulę, a zieloną sałatę rwiemy na kawałki. W małym naczyniu tworzymy sos, mieszając ze sobą majonez, ketchup oraz drobno posiekane chilli. Następnie na spodzie bułki układamy liść sałaty, ser żółty, łyżkę sosu, mięso, plaster ananasa, pomidora, cebulę, kolejno liść sałaty oraz sos, a na górze drugą połowę bułki. Całość przebijamy długą wykałaczką i wkładamy do piekarnika na 180 C, na około 12 minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Andrzej Piaseczny przeszedł operację? Wygląda na to, że chciał ukryć opatrunki...
- Kim jest córka Kowalewskiego? Gabriela idzie w ślady rodziców. Będzie wielką gwiazdą?
- Nowe wieści o tajemniczym ojcu dziecka Tomaszewskiej. Wygadała się bliska osoba
- Wszyscy patrzyli na wyeksponowane krągłości Romanowskiej. Projektant gwiazd ocenia