Bubble tea - herbata z kulkami. JAK JĄ ZROBIĆ? [PRZEPIS]

MR
Taką herbatę podaje się na Tajwanie.
Taką herbatę podaje się na Tajwanie. mat. pras.
Bubble tea to popularna ostatnio wersja tradycyjnej herbaty. Do Europy dotarła aż z Tajwanu. Napój podawany jest na zimno z kulkami tapioki. Nie mają one smaku, jednak doskonale absorbują aromaty produktów, w towarzystwie których są podawane.

Mocny Napar z różnymi dodatkami

Oto przepis:

Składniki:

herbata Akbar Pure Ceylon· Kulki z tapioki

pól szklanki mleka

łyżka miodu

kostki lodu

Przygotowanie:

Łyżkę kulek z tapioki gotować przez ok. 10 minut w 250 ml mocnego naparu z herbaty Akbar. Kiedy kulki będą przezroczyste, odcedzić je. W 150 ml gorącej wody parzyć dwie łyżeczki herbaty. Po chwili rozpuścić w naparze miód. Pozostawić do ostygnięcia. Kiedy herbata będzie chłodna, wlać ją do wysokiej szklanki, dodać ugotowane kulki tapioki, kostki lodu i dopełnić mlekiem. Można także podać herbatę mrożoną z różnymi dodatkami. Kiedy zaparzony napar ostygnie, przelać go do dzbanka. Wrzucić kostki lodu, pokrojoną na plasterki cytrynę i limonkę, a także plasterki pomarańczy, jabłka. Ozdobić listkami świeżej mięty.

](http://www.expressilustrowany.pl/ "ZOBACZ POGODĘ NA DZIŚ [FILM]