18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Bruschetta pomidorowa - smakowita przekąska

(aga)
(aga)
Na południu Europy - we Włoszech, Grecji czy Hiszpanii popularna jest bruschetta, czyli gorąca grzanka z dodatkami. Ta lekka przekąska smakuje o każdej porze roku.

Ciasto czekoladowe [PRZEPIS]. Prosty sposób na pyszne i szybkie ciasto!

Papryka faszerowana - przepis

Składniki:
1 angielka lub 3 duże bułki
4 dorodne pomidory
1 kostka sera typu feta
2 ząbki czosnku
garść ulubionych oliwek, np. zielonych
oliwa z oliwek
bazylia, oregano
pieprz i sól

Przygotowanie:
Pieczywo kroimy w grube kromki lub plastry, opiekamy na grillu elektrycznym lub w piekarniki uprzednio posmarowawszy je delikatnie oliwą (najlepiej za pomocą silikonowego pędzelka). Pomidory kroimy w drobną kostkę, podobnie jak fetę. Czosnek obieramy i przeciskamy przez wyciskarkę, oliwki odcedzamy z zalewy i kroimy w krążki. Łączymy warzywa z fetą, całość doprawimy oliwą, ziołami, solą i pieprzem. Nakładamy na gorące grzanki i od razu podajemy na stół.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany