Brokuły po indyjsku

(lb)
Knorr
Pyszna wegetariańska potrawa dla tych, którym znudziło się mięso.

Składniki:

  • 1 brokuł
  • 1 kostka bulionu na włoszczyźnie Knorr
  • 250 ml jogurtu greckiego
  • 1 cytryna
  • 1 łyżka oliwy
  • pół łyżeczki mielonego pieprzu
  • 2 łyżeczki kminku
  • pół łyżeczki soli morskiej
  • 2 łyżeczki kopru włoskiego
  • 5 strączków kardamonu.

Przygotowanie:

Brokuł podziel na różyczki. Następnie wrzuć je do wrzącej wody z kostką Knorr. Po około 4 minutach wyciągnij, wymieszaj z oliwą i podsmaż na patelni przez około 2 minuty.

Na suchej patelni upraż ziarna przypraw. Tak przygotowane przyprawy zmiel z solą, pieprzem, startą skórką cytrynową. Dodaj do jogurtu, połącz z sokiem z cytryny i precyzyjnie wymieszaj.

Na talerzu ułóż różyczki, polej jogurtem, posyp pozostałymi zmielonymi przyprawami.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie