1/5
Pastéis de nata to tradycyjny przepis pochodzący z...
fot. Anna Daniluk

Pastéis de nata

Pastéis de nata to tradycyjny przepis pochodzący z Portugalii. Składa się z kremu budyniowego zapieczonego w chrupiącym cieście. Kliknij, aby zobaczyć galerię.

2/5
Słodki krem budyniowy doprawiany jest laską cynamonu i...
fot. Anna Daniluk

Pastéis de nata - składniki kremu

Słodki krem budyniowy doprawiany jest laską cynamonu i startą skórką z cytryny. Gotowy wypiek można posypać mielonym cynamonem, cukrem pudrem lub wymieszać oba produkty.

3/5
Pastéis de nata wykonuje się z dodatkiem syropu cukrowego....
fot. Anna Daniluk

Pastéis de nata - syrop cukrowy

Pastéis de nata wykonuje się z dodatkiem syropu cukrowego. Dzięki temu budyń jest bez grudek, a słodki smak równomiernie rozprowadza się po całym kremie.

4/5
Domowy budyń przygotowuje się z żółtek, skrobi kukurydzianej...
fot. Anna Daniluk

Pastéis de nata - budyń

Domowy budyń przygotowuje się z żółtek, skrobi kukurydzianej i mleka. Następnie łączy z syropem cukrowym i zapieka w cieście.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Tragedia na drodze. Zginął 70-latek. Sprawca wypadku był pijany

Tragedia na drodze. Zginął 70-latek. Sprawca wypadku był pijany

Matura? Wrzuć na luz i uśmiechnij się! Najśmieszniejsze MEMY MATURALNE

Matura? Wrzuć na luz i uśmiechnij się! Najśmieszniejsze MEMY MATURALNE

Ford Ranger 3.0 EcoBlue Turbo 240 KM. Test, wrażenia z jazdy, spalanie, wyposażenie

Ford Ranger 3.0 EcoBlue Turbo 240 KM. Test, wrażenia z jazdy, spalanie, wyposażenie

Zobacz również

Matura? Wrzuć na luz i uśmiechnij się! Najśmieszniejsze MEMY MATURALNE

Matura? Wrzuć na luz i uśmiechnij się! Najśmieszniejsze MEMY MATURALNE

Ford Ranger 3.0 EcoBlue Turbo 240 KM. Test, wrażenia z jazdy, spalanie, wyposażenie

Ford Ranger 3.0 EcoBlue Turbo 240 KM. Test, wrażenia z jazdy, spalanie, wyposażenie