Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Bezglutenowe spaghetti z kurczakiem curry, rodzynkami i mlekiem kokosowym [PRZEPIS]

(lb)
Fot. Tok Tok Full service PR & advertising
Prosty i szybki przepis na bezglutenowe danie, kuszące orientalnym aromatem, żywym kolorem, apetycznym wyglądem i oryginalnym smakiem. Danie doskonale sprawdzi się zarówno w codziennym menu osób będących na bezglutenowej diecie, jak i serwowane ze specjalnych okazji.

Składniki dla dwóch – trzech osób:
podwójna pierś z kurczaka, 3 łyżki sosu sojowego, 3 łyżki oliwy z oliwek, 3 płaskie łyżeczki przyprawy curry, nieduża cebula, imbir do smaku, garść rodzynek, ok. 250 ml wody lub bulionu, 200 ml mleka kokosowego, 500 g makaronu bezglutenowego 3 Pauly spaghetti.

Wykonanie: na rozgrzanej oliwie podsmażyć do delikatnego zarumienienia pokrojoną w niewielką kostkę pierś z kurczaka. Następnie dodać curry, imbir i pokrojoną drobno cebulę, wymieszać i jeszcze chwilę podsmażyć. Całość zalać wodą lub bulionem, dodać rodzynki (można je wcześniej namoczyć) i dusić ok. 10 minut. Następnie dolać mleko kokosowe i dalej dusić jeszcze przez około 10 minut. Makaron bezglutenowy ugotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu i serwować polany sosem.

ZOBACZ TEŻ FILM Apple bardziej poprawne politycznie - wprowadza 300 emotikonów o różnych fototypach skóry (autor Bloomberg/x-news)

Księgarnia Expressu Ilustrowanego: www.ksiegarnia.expressilustrowany.plKsięgarnia Expressu Ilustrowanego: www.ksiegarnia.expressilustrowany.plKsięgarnia Expressu Ilustrowanego: www.ksiegarnia.expressilustrowany.pl

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany