5/6
Gotowe ciasto warto polukrować. Jeśli jednak wolisz mniej...
fot. Kasia Nowicka

Ciasto z truskawkami i lukrem

Gotowe ciasto warto polukrować. Jeśli jednak wolisz mniej słodkie smaki, to możesz pominąć lukier całkowicie lub jedynie oprószyć ciasto cukrem pudrem.

6/6
Nie mieszaj za mocno i niezbyt intensywnie, tylko do...
fot. Kasia Nowicka

Ciasto truskawkowe na maślance

Nie mieszaj za mocno i niezbyt intensywnie, tylko do połączenia składników. I tu ważna uwaga – nie przesadź! Bez ubijania na szybkich obrotach, nie mikserem, tylko trzepaczką albo dużą łyżką. Dodaj truskawki, przelej do formy i gotowe.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczPrzejdź na i.pl

Zobacz również

Najsmaczniejsze ciasta z rabarbarem. Poznaj 7 przepisów na wypieki, które są obłędne

Najsmaczniejsze ciasta z rabarbarem. Poznaj 7 przepisów na wypieki, które są obłędne

Pyszne rzodkiewki z patelni. Na pewno nie jedliście tak podanego warzywa!

Pyszne rzodkiewki z patelni. Na pewno nie jedliście tak podanego warzywa!

Polecamy

Domowe snickersy bez grama cukru. Możesz jeść bez wyrzutów sumienia!

Domowe snickersy bez grama cukru. Możesz jeść bez wyrzutów sumienia!

Gorąca zupa fasolowa z jarmużem prosto z lasu. Ugotuj obiad w naturze

Gorąca zupa fasolowa z jarmużem prosto z lasu. Ugotuj obiad w naturze

Obłędna zapiekanka z bakłażanem. To danie robi się samo!

Obłędna zapiekanka z bakłażanem. To danie robi się samo!