Bakłażany kojarzą nam się przede wszystkim z podróżami do krajów śródziemnomorskich, jednak w czasie, gdy podróżowanie może być niebezpieczne można we własnej kuchni przygotować coś greckiego, włoskiego, czy francuskiego. Bakłażan doskonale nadaje się na grill, a po upieczeniu to co zostanie niezjedzone można zmiksować z bazylią, natką pietruszki, fasolą czerwoną i pomidorami. Powstaje ciekawa pasta, która nadaje się do kanapek, jako baza do zapiekanek lub sos warzywny do mięsa.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Komunie dzieci gwiazd są jak wesela. Najpierw ciało Chrystusa, potem DMUCHANY ZAMEK
- Ujawniamy listę klientów internetowej szamanki! Gwiazdy telewizji i żony piłkarzy...
- Tak żyje "Biały Cygan" Bogdan Trojanek. Zna Viki Gabor, adoptował dziecko z klasztoru
- Skrzynecka przesadza z retuszem? Tak wymalowała się na wycieczkę. Jak w tym chodzić?