1/6
Tradycyjnie jabłka doprawia się cynamonem. Gdy zmiękną,...
fot. Anna Daniluk

Jabłko do szarlotki

Tradycyjnie jabłka doprawia się cynamonem. Gdy zmiękną, można nimi napełnić słoiki i pasteryzować na zimę.

2/6
Do prażenia warto wybierać twarde jabłka o słodko-kwaśnym...
fot. Anna Daniluk

Jabłka do prażenia

Do prażenia warto wybierać twarde jabłka o słodko-kwaśnym smaku.

3/6
Owoce należy pokroić na średniej wielkości kawałki. Ważne,...
fot. Anna Daniluk

Krojenie jabłek

Owoce należy pokroić na średniej wielkości kawałki. Ważne, aby po uprażeniu jabłka całkowicie się nie rozpadły.

4/6
Prażone jabłka do smaku i do lepszego zakonserwowania można...
fot. Anna Daniluk

Cukier trzcinowy

Prażone jabłka do smaku i do lepszego zakonserwowania można doprawić cukrem. Brązowy cukier nadaje jabłkom karmelowego posmaku.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Najlepsze oprawy z finałów Pucharu Polski. Przoduje Legia

Najlepsze oprawy z finałów Pucharu Polski. Przoduje Legia

Lukas Podolski: Boję się tego, co może czekać Górnika Zabrze w przyszłym sezonie

Lukas Podolski: Boję się tego, co może czekać Górnika Zabrze w przyszłym sezonie

Restauracja znana z Kuchennych Rewolucji znów się otwiera! Niesamowity zwrot akcji!

Restauracja znana z Kuchennych Rewolucji znów się otwiera! Niesamowity zwrot akcji!

Zobacz również

Lukas Podolski: Boję się tego, co może czekać Górnika Zabrze w przyszłym sezonie

Lukas Podolski: Boję się tego, co może czekać Górnika Zabrze w przyszłym sezonie

Restauracja znana z Kuchennych Rewolucji znów się otwiera! Niesamowity zwrot akcji!

Restauracja znana z Kuchennych Rewolucji znów się otwiera! Niesamowity zwrot akcji!