Ararat Warszawa Kuchenne Rewolucje Tawerna Warszawa Kuchenne rewolucje

TJZaktualizowano 
Restauracja Ararat Warszawa Kuchenne rewolucje - restauracja mieści się przy ul. Jagiellońskiej 72 w Warszawie i serwuje kuchnię ormiańską. Ararat wcześniej Tawerna Warszawa przechodzi Kuchenne rewolucje. Właściciel restauracji Ararat/Tawerna, jak mówi Magda Gessler, próbował popełnić samobójstwo. Czy kuchenne rewolucje w lokalu Ararat wcześniej Tawernie powiodą się?

Ararat Warszawa - Tawerna Warszawa - emisja odcinka odbyła się w czwartek o godz. 21.30.

W restauracji Ararat w Warszawie dominuje kuchnia ormiańska. Ararat serwuje klientom wiele specjałów tamtejszej kuchni, w śród nich jest m.in. tolma, czyli mięso podawane w liściach winorośli. Kucharze Araratu podają albo tolmę z grochu albo tolmę z soczewicy. To charakterystyczne dla Araratu danie nie jest wbrew pozorom drogie, kosztuje 7 zł.

Restauracja Ararat Warszawa

Nie da się ukryć, że ormiańskie smaki są dla nas nieco odległe. Niemniej jednak suszona wołowina nazywana bastrumą jest przepyszna. o czym przekonują sami klienci Araratu.

- Była Tawerna jest Ararat i jedzenie jest naprawdę przednie - zachwalają bywalcy kuchni. - W Tawernie można było zjeść dobrze, ale szału nie było. To co jest teraz w Araracie... po prostu palce lizać.

Reastauracja Ararat mieści się w Warszawie przy ul. Jagiellońska 72.

Oto wybrane pozycje z menu restauracji Ararat po Kuchennych Rewolucjach:

Restauracja Ararat Bakłażan faszerowany orzechami ze śmietaną - 4 zł

Restauracja Ararat Zupa ormiańska z fasolki szparagowej - 7 zł

Restauracja Ararat Zupa ormiańska z ciecierzycy - 7 zł

Restauracja Ararat Tolma (gołąbki w liściach winogron) - 10 zł

Restauracja Ararat Warzywa grillowane - 6 zł

Restauracja Ararat Basturma (suszona wołowina w przyprawach) - 7 zł

Restauracja Ararat Kiszonki ormiańskie (kapusta, kalafior, pomidor) - 4 zł

Odcinek zapowiada się wyjątkowo ciekawie. W trakcie kręcenia materiału, właściciel lokalu, jak twierdzi Magda Gessler, próbował odebrać sobie życie.

Kolejne Kuchenne Rewolucje przed nami

polecane: FLESZ: Podział Mandatów po wyborach parlamentarnych

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze 18

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

p
pan boczek

Byliście się zwyczajnie nażłopać piwska, czym taniej i więcej tym lepiej. A ormiańskie piwo jest lepsze od tych zwykłych polskich sikaczy. Piłem to mam porównanie.

E
E

Jakiś czas po emisji Kuchennych Rewolucji wybrałam się tam wspólnie z chłopakiem i teraz tak...
ceny na +, reszta na minus. Obsługa poniżej krytyki, dania, które były w programie zupełnie inne niż w rzeczywistości. Najgorzej zawiódł nas deser z chałwą. Chałwy brak, a lody... chyba były z kupne. Duszno, ogólnie miejsce sprawia wrażenie brudnego. Po kuchennych rewolucjach oczekiwałam więcej.

o
obserwator

O czym ty mówisz.Widziałem tę osobę na lotnisku , z nosem na suficie i ciągłym oczekiwaniem na zajęcie się tylko jej osobą.Więcej w niej wody sodowej i chamstwa niż dobrego wychowania i skromności.

ż
żenada

Byliśmy tam wczoraj grupą 10 osób (21.01.2015). Stolik na około 12 osób zarezerwowaliśmy dzień wcześniej. Zamówiliśmy kilka piw (polskich = tańsze). Doszły kolejne osoby, jak się okazało nagle skończyło się "polskie" piwo i zostało do wyboru tylko ormiańskie (droższe = niekoniecznie lepsze). Upewnialiśmy się 2 razy (nie chodziło o to, że nie było nas stać). Wypiliśmy po piwie i poprosiliśmy o rachunek no i wtedy się zaczęło. Nagle Pani, która mówiła nam, że skończyło się polskie piwo je wyczarowała. Nagle się znalazło po tym jak już zaczęliśmy się ubierać. Po prostu żenada! Chcieli nam wciskać oczywiście droższe piwo ormiańskie.
pozdrawiam

V
Voytec

W 100% opieram. Dzięki temu programowi nie tylko restauratorzy mogą się wiele nauczyć, ale rośnie świadomość rzetelnego i uczciwego biznesu, co w naszym lekko dzikim kraju jest istotne

G
Gość

byłem jadłem całkiem smacznie dają. z czystym sumieniem mogę polecić tawernę czyli restaurację ararat w warszawie

K
Kamil Mielcarz

Byłem tam, obsługa niesamowicie miła, czyste sztućce, jedzenie aromatyczne i smakowite, a po powrocie do domu zobaczyłem że mają fajną strone internetową www.ararat.warszawa.pl

z
zen

Byłem, jadłem, nie wrócę ... Ceny wyższe od podanych w artykule, porcje minimalne, obsługa słaba, oczekiwanie na zamówienie bardzo długie. Co do smaku kwestia gustu albo braku gustu...słabe to wszystko

l
lula

A ja byłam. Przemiła obsługa. Fakt oczekiwanie na podanie poiłku długie, ale jakże warto!

m
marceliusz

dziś odwiedziłem restaurację Ararat na Żeraniu. Niestety jestem bardzo niezadowolony... kiepska obsługa, długi czas oczekiwania na jedzenie po czym podane wystudzone prawie zimne, brudne naczynia, zero klimatu... więcej nie wrócę! szkoda czasu i zdrowia.

g
gość

Najłatwiej jest krytykować. To częsta przypadłość Polaka. To co kosztuje przynosi efekty, więc czasami trzeba wylać kubeł zimnej wody, by kogoś obudzić. Ta kobieta bez względu na to komu przypada do gustu, a komu nie odwala kawał dobrej roboty. To jest sztuka dostrzec problem, pomyśleć jakie metody działania wprowadzić, by było lepiej i by tym samym wyciągnąć kogoś z dołka. Wolę zjeść coś jakościowo dobrego, a nie to co jest jakimś 'śmieciem' żywieniowym. Uczy szacunku do klienta, do samego siebie również. Brawa dla niej za pomoc temu człowiekowi i innym.

P
Piotr

Powodzenia dla Artaka!
Wiem, że zna się na gotowaniu, kiedyś widziałem jak gotuje- basturma- pychota.

g
gość

więc idź się powieś, sam jesteś tlusty !
I ślepy !
Nie widzisz, ile dobrego ta wspaniala kobieta dokonala, ile ludzi potrzebuje jej pomocy, i ją dostaje !
Tylko ostre metody, jakie stosuje są w stanie obudzić i postawić do pionu podupadlych, inaczej nigdy nie odebraliby lekcji i nic nie zmieniliby w swoim życiu i postępowaniu, a w rezultacie poszliby na dno.
Magda jest wspaniala, bardzo czula, wrażliwa na krzywdę ludzką i na przeprosiny.
A jeśli ktoś ma w sobie pokorę i przyjmuje pomoc Magdy, może liczyć na fachową pomoc. Ona za uszy wyciąga z dolka, u niej niemożliwe staje się możliwe.
I zobacz, Sokratesie, czego uczy restauratorów, szacunku do klientów, Kto wie, czy sam nie zechcesz kiedyś zjeść w restauracji, czy chcialbyś, aby Cię tam truto ?!

a
andrzejka

...Jagiellońska 72 to blok...

l
leo

Wykonaj.

Dodaj ogłoszenie