Składniki:
sos typu winegret
1 sałata, np. rzymska
3 małe marynowane papryki
musztarda do smaku
kilka łyżeczek oliwy z oliwek
dorodny bakłażan
trochę świeżej kolendry
20 zielonych oliwek
Przygotowanie:
Bakłażana myjemy, kroimy w plastry, skrapiamy oliwą i wrzucamy na elektryczny grill lub patelnię na 20-30 sekund (z każdej strony). Sałatę myjemy i rwiemy na szerokie paski, mieszamy z grillowanym bakłażanem. Kroimy paprykę w paski, mieszamy z przekrojonymi na pół oliwkami bez pestek. Siekamy kolendrę. Mieszamy wszystkie składniki, doprawiamy musztardą i sosem, posypujemy kolendrą.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Która się ubiera, a która "przebiera"? Projektant wziął pod lupę gwiazdy po 50-tce
- Bronisław Cieślak przed śmiercią wyznał prawdę o Cieślak i Miszczaku. Chwyta za serce
- Iza Krzan pokazała się tak, jak stworzył ją Bóg. Na ten widok opadną wam szczęki
- Ważne oświadczenie Jolanty Fraszyńskiej. "Mój coming out"