1 z 10
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Po miód najczęściej sięgamy w sezonie jesienno-zimowym. I...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/e6/4a/60040f8db1cc2_o_large.jpg)
fot. YASUHIRO AMANO/123RF
9 rodzajów miodów nektarowych – ciekawostki, których jeszcze nie znasz!
Miód na odporność, lecz nie tylko! Poznaj 9 rodzajów miodu i ich właściwości
Po miód najczęściej sięgamy w sezonie jesienno-zimowym. I dobrze, gdyż jego regularne dodawanie do letnich napojów (w ciepłych traci cenne właściwości), słodkich śniadań lub deserów pomaga wzmocnić naturalną odporność!
Miód miodowi nie równy, dlatego warto poznać właściwości konkretnych rodzajów. Z kolejnych zdjęć dowiesz się, jakim działaniem wyróżnia się m.in. miód malinowy, wrzosowy i manuka.