9/16
Zamrażanie makaronu, ryżu i ziemniaków, które zostały...
fot. pixabay.com

8. MAKARON

Zamrażanie makaronu, ryżu i ziemniaków, które zostały wcześniej ugotowane, to nie jest dobry pomysł. Po rozmrożeniu będziecie mogli je już tylko wyrzucić do kosza. Staną się miękkie, rozwalające się. Tak dzieje się z zamrożonymi produktami, które zawierają skrobię.

10/16
Ogórki, podobnie jak pomidory mają za dużo wody i nie nadają...
fot. pixabay.com

9. OGÓRKI

Ogórki, podobnie jak pomidory mają za dużo wody i nie nadają się do mrożenia. Przez taki zabieg stracą wszystko, co wartościowe. Zmieni się również ich konsystencja.

11/16
Farsz do pierogów raczej nie nadaje się do mrożenia. Zdania...
fot. pixabay.com

10. FARSZ DO PIEROGÓW

Farsz do pierogów raczej nie nadaje się do mrożenia. Zdania oczywiście są podzielone. Jednym farsz taki smakuje, inni uważają, że nie różni się w smaku, a dla niektórych jest po rozmrożeniu gorzki i lepki.

12/16
Nie mrozimy owoców, które zawierają dużo wody. Do tej grupy...
fot. pixabay.com

11. CYTRUSY

Nie mrozimy owoców, które zawierają dużo wody. Do tej grupy należą właśnie cytrusy. Po zamrożeniu stracą one smak i swoją konsystencję.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Szczęśliwy finał poszukiwań 29-latka ze Szprotawy. Sprawdzono ponad 400 ha lasów

Szczęśliwy finał poszukiwań 29-latka ze Szprotawy. Sprawdzono ponad 400 ha lasów

Nadchodzi nowe rozszerzenie do kart Pokemon. Zobacz nowości w dodatku Shrouded Fable

Nadchodzi nowe rozszerzenie do kart Pokemon. Zobacz nowości w dodatku Shrouded Fable

Najprostsza pasta jajeczna z awokado. Takie śniadanie dodaje wigoru

Najprostsza pasta jajeczna z awokado. Takie śniadanie dodaje wigoru

Zobacz również

Najprostsza pasta jajeczna z awokado. Takie śniadanie dodaje wigoru

Najprostsza pasta jajeczna z awokado. Takie śniadanie dodaje wigoru

Tak żyje i mieszka Majka Jeżowska z futrzakami. Ta kuchnia może ci się nie spodobać!

Tak żyje i mieszka Majka Jeżowska z futrzakami. Ta kuchnia może ci się nie spodobać!