Łosoś z piekarnika
Pyszny łosoś z piekarnika to proste i szybkie danie, które można zrobić na wielkanocny obiad. Wystarczy mieć filet z łososia, ostrą musztardę Dijon, sok z cytryny i odrobinę czarnego pieprzu. W czasie, gdy przyrządzamy łososia, można też piec ulubione warzywa. W ten sposób zaoszczędzicie czas i użyjecie jedno naczynie. Zobacz przepis na pyszną rybę z piekarnika.
Pasta z brzuszków łososia
Brzuszki łososia idealnie nadają się do przyrządzenia pysznej pasty śniadaniowej. Można ją podać jako urozmaicenie wielkanocnego śniadania. Jest doskonała do smarowania na chlebie czy grzankach. Sprawdź przepis na pyszną pastę kanapkową.
Łatwa w przygotowaniu sałatka z wędzonego łososia z dodatkiem rukoli, roszponki i pomidorów może być pomysłem na lekki obiad lub poczęstunek w trakcie rodzinnego spotkania. Dzięki kawałkom awokado sałatka będzie dłużej sycić. Sprawdź przepis na sałatkę z łososiem.
Łosoś w cieście francuskim
Rybna wersja popularnego dania z kuchni brytyjskiej. Łosoś w cieście francuskim, podany z sosem musztardowo-koperkowym, wygląda bardzo wykwintnie, ale jest dość łatwy w przygotowaniu. Trzeba tylko pamiętać, by odpowiednio schłodzić ciasto. W ten sposób się nie rozejdzie, a złocista rolada zachwyci całą rodzinę. Sprawdź przepis na łososia w cieście.