1 z 12 potraw wigilijnych
Pierogi z kapustą i grzybami, obok ryby po grecku i uszek to jedno z najważniejszych dań na wigilijnym stole. Co roku przygotowywane są z miłością i dbałością o każdy szczegół. Ważne jest, by kontynuować tę tradycję i zrobić je ze sprawdzonego przepisu!
Przepis Ewy Wachowicz
Składniki na ciasto:
- pół kg mąki
- 1 szklanka wrzątku
- 1 jajko
Składniki na farsz:
- 300g kapusty kiszonej
- 30g suszonych prawdziwków
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- sól
- pieprz
Ewa Wachowicz - kulinarna gwiazda
Ewa Wachowicz jest znaną polska kucharką i prezenterką telewizyjną. Uwielbia kulinarne podróże przez smaki i tradycje. Jej programy kulinarno-poradnikowe są popularne dzięki prostocie przepisów i serdecznej atmosferze. Autorka bestsellerowych książek kucharskich, dzieli się pasją do gotowania, inspirując do odkrywania radości z kreowania potraw.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Michał Bajor o żonie i dzieciach. Mówi o biologii, żałuje tylko jednego [WIDEO]
- Jak mieszka i żyje Kayah? Apartament w Wenecji zapiera dech w piersiach
- 80-letni Rosiewicz ma żonę w wieku córki! Poderwał ją na wyborach miss
- Koncert Alicji Majewskiej na weselu nie dla każdego. Piosenkarka ma twarde warunki