![Jajka uzupełnione o właściwe dodatki będą bazą pysznego,...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/e8/c7/65cdae83ba96a_o_large.jpg)
Z czym najlepiej jeść jajka?
Jajka uzupełnione o właściwe dodatki będą bazą pysznego, pełnowartościowego posiłku. Zobacz, na kolejnych zdjęciach co najbardziej do nich pasuje.
![Szakszuka to jedna z metoda połączenia jajek z warzywami. Do...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/87/ae/6422e73e7408f_o_large.jpg)
Jajka i pomidory
Szakszuka to jedna z metoda połączenia jajek z warzywami. Do tego aromatycznego i sycącego dania trafiają bogate w błonnik i witaminy pomidory, czosnek oraz przyprawy, które świetnie działają na przemianę materii.
![Szpinak to dodatek do jajek, który świetnie komponuje się z...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/3a/95/6422ea609979e_o_large.jpg)
Jajka i szpinak
Szpinak to dodatek do jajek, który świetnie komponuje się z nimi smakowo. Jednocześnie uzupełnia danie o żelazo i magnez oraz o porcję niskokalorycznego błonnika, którego nie znajdziemy w jajkach. Można wkroić go do omletu, dodać do jajecznicy albo użyć zamiast sałaty do tortilli.
![Awokado, ze względu na swój delikatny smak, jest świetnym...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/63/0c/6422ecdd73746_o_large.jpg)
Jajka i awokado
Awokado, ze względu na swój delikatny smak, jest świetnym dodatkiem do past jajecznych i jako baza do faszerowanych jajek. Odrobina szczypiorku sprawi, że danie nabierze ostrzejszego smaku. Awokado jest bogate w zdrowe nienasycone kwasy tłuszczowe i potas.