W weekend 3-5 maja w Łodzi, Pabianicach i Zgierzu trwa Sushi Weekend. To okazja, by spróbować potraw inspirowanych kuchnią japońską. Co można zjeść?
Gorilla Sushi & Ramen (Sacharowa 6/8)
Tsuyu Tataki Tyuna – topping: tataki z tuńczyka marynowane w sosie tsuyu, świeże jalapeno, szczypiorek, truflowe mayo, inside: ogórek, oshinko, rukola
Cena: 59 zł
Glovo | 603 75 00 75 | www.gorilla.com.pl
Gorilla Sushi & Ramen (Sacharowa 6/8)
Kinoko Roll (wege) – chipsy ziemniaczne, mayo truflowe, zawinięta w papier ryżowy, rukola, shimeji, shitake, oshinko, cebula, grzyby z cebulą smażone na woku z sosem sojowo grzybowym
Cena: 49 zł
Glovo | 603 75 00 75 | www.gorilla.com.pl
Hona Sushi (Kostki Napierskiego 1, lok. G)
Wędzony Namazu z Pistacjowym Pesto – sushi uramaki (12 szt.) z wędzonym sumem afrykańskim, smażonym szparagiem w panko, ogórkiem, serkiem, prażonym sezamem, pistacjowym pesto oraz glazurą balsamiczną
Cena: 60 zł
Glovo | 574 511 011 | www.hona.pl