Składniki:
250 g Międzybrodzkiego Makaronu wstążki, 250 g surowej białej kiełbasy, 2 łyżki oleju, 3 łyżki tartego chrzanu, 300 ml słodkiej śmietany 18 proc., sól, cukier do smaku, 3 jajka ugotowane na twardo, natka pietruszki do dekoracji.
Przygotowanie:
makaron gotujemy w osolonej wodzie, następnie hartujemy go i odcedzamy. Podsmażamy białą kiełbasę na złoty kolor. Dodajemy odrobinę wody, przykrywamy pokrywką i podduszamy 10 minut. Śmietanę łączymy z chrzanem. W następnej kolejności doprawiamy solą i odrobiną cukru. Doprowadzamy do wrzenia. Makaron wykładamy na talerz. Całość polewamy sosem. Na wierzch kładziemy pokrojoną w grube plasterki białą kiełbasę i jajko pokrojone w cząstki. Danie dekorujemy listkami natki pietruszki.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Michał Bajor o żonie i dzieciach. Mówi o biologii, żałuje tylko jednego [WIDEO]
- Jak mieszka i żyje Kayah? Apartament w Wenecji zapiera dech w piersiach
- 80-letni Rosiewicz ma żonę w wieku córki! Poderwał ją na wyborach miss
- Koncert Alicji Majewskiej na weselu nie dla każdego. Piosenkarka ma twarde warunki