1/6
Przygotowanie domowego majonezu nie jest trudne. Wystarczy...
fot. 123rf/nitob1991

Przygotowanie domowego majonezu nie jest trudne. Wystarczy kilka składników i blender (opcjonalnie trzepaczka).

2/6
Na co dzień serwujemy majonez do kanapek, past lub jajek na...
fot. KGW w Duczkach

Majonez nie tylko w święta

Na co dzień serwujemy majonez do kanapek, past lub jajek na twardo. W święta staje się łącznikiem wielu sałatek i dodatkiem do mięs/wędlin.

3/6
Bazą są jajka, niektórzy dodają całe, niektórzy tylko...
fot. 123rf/volff

Jak powstaje majonez?

Bazą są jajka, niektórzy dodają całe, niektórzy tylko żółtka. Ubijanie ich z innymi składnikami tworzy pianę, która gęstnieje i znana jest pod nazwą majonezu.

4/6
Na smak majonezu wpływają dodatki, można użyć musztardy lub...
fot. 123rf/zoeytoya

Nie tylko jajka

Na smak majonezu wpływają dodatki, można użyć musztardy lub octu.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Pogrzeb Jacka Zielińskiego. Tłumy żegnały współzałożyciela Skaldów ZDJĘCIA

Pogrzeb Jacka Zielińskiego. Tłumy żegnały współzałożyciela Skaldów ZDJĘCIA

W łódzkim Orientarium stoją inteligentne ule. Mieszkają już w nich pierwsze pszczoły

W łódzkim Orientarium stoją inteligentne ule. Mieszkają już w nich pierwsze pszczoły

Zagłębie Lubin - ŁKS. Mecz o uratowanie choćby resztek piłkarskiego  honoru

Zagłębie Lubin - ŁKS. Mecz o uratowanie choćby resztek piłkarskiego honoru

Zobacz również

W Akademii Sztuk Pięknych bez zmian

W Akademii Sztuk Pięknych bez zmian

Linia 43 niestety nie dojedzie do centrum Łodzi!

Linia 43 niestety nie dojedzie do centrum Łodzi!