Składniki:
- 2 duże cukinie
- 2 jajka
- szklanka mleka
- 160 g mąki
- sos serowo-cebulowy Tarsmak
- oliwa
- sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
cukinie kroimy w krążki o grubości do 1 cm. Przygotowując ciasto naleśnikowe, jajka mieszamy z mąką i mlekiem. Każdy krążek cukini oprószamy solą i pieprzem. Obtaczamy w cieście i smażymy z obu stron na rozgrzanej oliwie do momentu zarumienienia się ciasta. Tak przygotowane krążki z cukini podajemy z sosem serowo-cebulowym Tarsmak.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Michał Bajor o żonie i dzieciach. Mówi o biologii, żałuje tylko jednego [WIDEO]
- Jak mieszka i żyje Kayah? Apartament w Wenecji zapiera dech w piersiach
- 80-letni Rosiewicz ma żonę w wieku córki! Poderwał ją na wyborach miss
- Koncert Alicji Majewskiej na weselu nie dla każdego. Piosenkarka ma twarde warunki