Na imprezę przybyło kilkudziesięciu wystawców i kucharzy z całego kraju. Największym powodzeniem wśród zwiedzających cieszyły się konkurencje kulinarne. Można było na żywo oglądać pracę czterech najlepszych polskich kucharzy.
Każdy z nich musiał przygotować dwie potrawy, jedną z jesiotra i jedną z królika. Mieli na to tylko pięć godzin. - Na początek zaserwujemy jesiotra - mówi Łukasz Partyka, który na konkurs przybył z Wrocławia. - Podamy go na dwa sposoby. Pierwsze danie będzie z musem marchewkowym i pokrzywami, drugie to roladki zawijane z koprem włoskim w musie truflowym i piance smardzowej.
Na festiwal można się jeszcze wybrać jutro, 27.08.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?