Jajka wielkanocne to jedno z podstawowych dań serwowanych gościom w święta wielkanocne. Okazuje się, że ten wielkanocny produkt można przygotować na wiele sposobów. Oto 10 najciekawszych przepisów na jajka faszerowane.
KLIKNIJ DALEJ
Jajka faszerowane szynką
Akcent wielkanocny, czyli rzeżucha, poże pojawić się także na jajkach faszerowanych szynką. Aby przygotować farsz wymieszaj szynkę, szczypiorek i ugotowane żółtka jajek z majonezem i wypełnij ugotowane białka.
Zobacz kolejne przepisy
Jajka faszerowane łososiem
Jajka faszerowane łososiem to też ciekawy sposóbn na urozmaicenie tej potrawy.
Drobna cebulka posiekana razem ze szczypiorkiem, podkreśla smak wędzonego łososia, a całość dopełnia majonez albo sos tatarski.
Zobacz kolejne przepisy
Jajka faszerowane tuńczykiem
Za pomocą tuńczyka można także przygotować przepyszne jajka faszerowane. Wystarczy rozdrobnionego tuńczyka utrzeć z majponezem, chrzanem oraz ugotowanymi żółtkami jajek.
Zobacz kolejne przepisy